2010. december 26., vasárnap

Karácsony

Az idei Karácsony nagyon kedves volt... Boró helyes főleg SK ajándékot és könyvet kapott tőlünk, és láthatóan élvezte a nyüzsit, meg a hangulatot ami a Szentestével járt. Dorka meg imádta a csomagolópapírokat. 

Sokat tanakodtam, mi legyen a körítés a Karácsony körül, kezdtem december elején a Betlehemes történetet, csináltunk sóliszt gyurmából figurákat, néztük ahogy szárad a konvektoron, Borónak nagyon tetszett a kisbaba, azonban egy óvatlan ablaknyitásnál ezek lepotyogtak és széttörtek, és nem volt lelkierőm újakat gyártani. Jövőre veszünk kis fa figurákat Sziltől, az lesz az adventi naptár is, merthogy idén az is elmaradt... volt némi próbálkozás kis fagyöngyökkel, de Boró csak a fűzést értékelte, és nem értette, miért nem lehet többet fűzni egyszerre... Csoki ugye nemigen jöhet szóba nálunk, szóval marad ez a megoldás, miután a waldorf jellegű babacsalád kissé melósabbnak bizonyult, mint gondoltam, s így feladtam az sk Betlehem tervét. Vagy nekikezdek augusztusban. 



Boró tehát kapott egy babacsaládot, waldorf-baba fejjel, filc testtel, kord ruhákkal, meg mágneses filc halacskákat pecabottal, tokban (fotó még nem készült). Ez utóbbi Apája műve volt, nagyon élvezte a varrogatást-festegetést :)






A babacsalád... jól kiterveltem, hogy Boró majd tud velük játszani, a mi családunkat kapja meg. nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz. a karok pipaszurka-drótosak, gyapjú van rájuk tekerve, mozgathatók (csak akkor orra buknak, így nem ajánlott) Alul nincsenek lezárva, így ujjbábként is funkcionálnak (csak akkor átalakul a súlypontjuk, így szintén nem ajánlott :D). Boró nagyon szeretgette őket, rendszeresen kiosztja mindenkinek a saját figuráját, de igazából mást eddig nem játszott vele :( Pedig reméltem, hogy segít Neki levezetni a feszültséget, amit a kistesó és az idegbeteg szülők jelentenek... na, majd meglátjuk.




Ja, és a lányok kaptak még kis katicabogaras csatot is, ez is sk ragasztás :)






A menü a tavalyi volt: tejszínes körtekrémleves (nyammmm), aszalt szilvás-gesztenyés pulykamell baconba tekert csirkemájjal, vörösborban sütve, zöldségekkel és krumplipürével, desszertet viszont újítottam, kipróbáltam egy holland mandulatorta receptet (amit évek óta kutatok, akinek megvan az ABN AMRO Bank repiajándékának receptje, ne kíméljen!!!), nem is lett rossz. Tejszínhabot szerettem volna hozzá, Bourbon vaníliával, de épp egy picit túllőttem a célon, és édes vaj lett belőle. Isteni volt a másnapi kávénkba! :D






AJándékba idén nem sok SK készült, a férfiaknak egy fűszeres gyomorkeserű, mely inkább a szép mint a jó kategóriába tartozik, jobb lett volna a bevélt ágyas mézes pálinkát gyártani...






Karácsony körül még egy kreatívságom akadt: fejbe vettem, hogy a lányok hasonló ruhában legyenek. volt mindkettőjüknek egy helyes fehér fölsője, és egy piros kord szoknya. Teszveszeltem egy másikat, ami azonban elég kopott és tök más piros volt :(. de jött a remek ötlet: fessünk! Szóval egy délután nekiláttam, és szoknyát főztem a fazékban. A végeredménnyel tökéletesen elégedett vagyok, ím:






és akcióban:




Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt kívánunk!

2010. december 12., vasárnap

Manósityak

Ezt a sapka-sál együttest még évekkel ezelőtt magamnak kötöttem, egy pár ötujjas kesztyűvel együtt. Tavaly télen átalakítottam Borónak, mert egyrészt Neki lényegesen jobban áll, másrészt jobban ki is használja, ehhez az overáljához tökéletesen passzol. A sál maradt az eredeti méret, így jóóóó hosszú, de legalább tutira melegít. Szerintem irtó édes benne :)

(Tavalyi képek)