2011. április 3., vasárnap

Kenyér


Általában házilag sütött kenyeret eszünk, mostanában sütőben sült dagasztás nélkülit. Ez olyan szép lett :)


(Recept:
750 g liszt (általában 400-450 g teljes kiőrlésű, a többi sima)
1 ek só
1 ek cukor
8 g élesztő (porélesztőt szoktunk használni)
600 ml langyos víz

ezt összekutyulni kézzel, majd másfél órára mlegre tenni kelni. sütőt előmelegíteni a sütéshez használatos fedeles jénaival együtt 250 fokra, majd beleönteni a tésztát (igen, ez önthető állagú), és kb 30-40 perc alatt megsül. finom ropos lesz a héja, ezért is szeretjük jobban a kenyrsütőben sült verziónál. )

Csörgős, tépőzáras kocka



Ez sem új dolog, még Bórnak csináltam, csak eddig nem készült fotó róla. Polárból varrtam, Szivaccsal van tömve, a belsejében pedig egy kiürült krémes tégelyben gyöngyök töltik be a csörgő szerepét. Mivel Boró (és azóta Dorka is) rajongtak a papucsom tépőzárjának ki-be zárazásáért, gondoltam, inkább ezen éljék ki a szenvedélyüket: tettem rá tépőzárt is. (mondanom sem kell, a papucsom azóta is áldozat szerepkörben, a kocka kevésbé) Mivel annyira nem lett nagy sikere, nem küzdöttem tovább azzal, hogy mindenféle figurákat varrjak a tépőzár alá, vagy hogy több oldalát is nyithatósra csináljam meg... :-/



recycling - folt

Adott volt egy kiluggatott térdű, örökölt farmernaci.

gondoltam, a mi gyerekkorunkban is teljesen okés volt a foltozott térdű nadrág, miért ne lehetne Borónak is ilyen. Találomra jó kis csajos színeket szedtem össze pamutfonalból, és hatszöget horgoltam, felvarrtam, csodás.
Aztán ráadtam a kötött pulcsiját, ami amúgy Tecsós, szóval nem ugyanezekkel a fonalakkal készült, sőt, messze van a házi gyártmánytól, DE:


beza, szettet csináltam. :D

amúgy közelről ilyen lett: