2011. augusztus 8., hétfő

gyöngyfűzés - szívószálból

Szoktunk gyöngyöt is fűzni. Többnyire különböző méretű fagyöngyöket, amikkel - legalábbis az egyszerűbb, olcsó verzióval - az a gond, hogy a belseje nincs lecsiszolva, így akad benne a fonal.

Olcsó, egyszerű, mindig kéznél levő verzió a szívószálak felaprítása szalmagyönggyé. (Egy gondom van vele: nem nagyon szeretem a műanyag játékokat. De alkalomadtán ez is megteszi.)

Én egy nagy, tompa végű valódi fémtűt adok Borónak, már legalább két éves korától erre a célra. Olyat, amivel amúgy a kötött dolgokat varrjuk össze. Nem kisebb és nem sokkal vékonyabb, mint a játék gyöngykészletekhez adott műanyag tű, azonban jóval tartósabb, és nekem jobban tetszik. Meg Neki is, hisz épp olyan, mint amivel Mama is varr :). Fonalnak pedig általában felvetőfonalat használok, ami elég vastag ahhoz, hogy megtaláljuk, ha leesik esetleg, kicsit akad a tű fokán, tehát nem könnyű kihúzni a tűből a nagy munkában, viszont nem túl vastag, vékonyabb gyöngyök is rámennek.

Ezúttal Nagyinak ajándékba alkottunk egy nyakláncot. minden második szemet fűzött Boró, a többit ő adogatta nekem, vagy én választottam, és én fűztem. Nem tudom, mennyire látszik, de minden második szem rózsaszín... :D Nagyi ermészetesen nagyon örült az ajándéknak :). 






0 megjegyzés: