2012. január 16., hétfő

Farsang

Hétvégén elő-farsangi buliban voltunk, kedvenc néptánctanárnőnk együttese zenélt a helyi Gyermekházban. Nagyon-nagyon jó volt, ez volt talán az első alkalom, hogy komolyabb hiszti nélkül megúsztuk mind az indulást, mind az ottlétet, mind a hazaérkezést, sőt, a délutánt is. Jó volt az időzítés is, a társaság is, a hangulat is, a fánk is (Dorka szerint ez volt a legjobb :) ) Szóval tényleg nagyon jó program volt.

és a jelmezek:

Boróé a tavalyi, mivel nem sejtette, hogy egy farsangon akár hercegnőnek is lehet őltözni... nos, az ovis farsangot nem úszom meg ennyivel, ez tisztán látszott már aznap délután is... :-/  kereshetek ciklámen organzát szoknyának...
Azért kapott némi tunningot a jelmez a tavalyihoz képest, a szárnyat gumipánttal lehetett felvenni (mint egy bolerót lényegében), és előző éjjel éjfélkor még szoknyát varrtam némi maradék muszlin anyagból. szerintem cuki lett nagyon, és a nagylány irtó boldog volt, hogy lett szoknyája is, nem is számított rá :)

Sajnos nem nagyon készült jó kép a ruházatról.





Dorkáét előző délután alkottam meg, egy régi, kissé foltos, sárga hosszú ujjú bodyra barna polár csíkokat varrtam, a fullánk is barna polár, flízzel tömve. A szárny szintén maradék szivacslap (még a játszószőnyegből maradt ki), leeső fehér függönyanyaggal bevonva. Varrógéppel szegtem a szélét, és steppeltem "ereket" bele. Nos, nem igazán élethű, de ennyire futotta most. Gumipánttal lehetett fölvenni.
A csáp hajpántra erősített zseníliadrót.

Szerintem egész jól sikerült, főleg, hogy nulla forintba került, itthoni maradékokat használtam fel csak. Őszintén szólva a fullánk volt a legmenőbb :D










0 megjegyzés: