2013. május 8., szerda

szülinap, kastélytortákkal, első gyerekzsúrral

Újabb születésnap, az 5....

Ez volt az első születésnap, amikor gyerekzsúrt is tarthatott Boró. Nagyon izgult, tervezgetett hetekig előtte, nagyon várta.
készültek meghívók (Tchibo-s dombornyomóval):


köszönőajándék/játékok győztesének járó csokik, teherautó a fiúknak, virág a lányoknak, levél a tolerancia jegyében:) :


a zászlófüzér, lufik, lampionok a szokásos :)

Vettem háztartási csomagolópapírt, amit leterítettünk a kis Ikeás asztalokra, erre lehetett rajzolgatni, hasznos volt a gyereksereg lecsillapításához, meg a buli kezdetén az oldódáshoz...



És a torta (sajnos igazán jó kép nem készült róla):

                                                   




a piskótája innen (szuper, nem kell külön felverni a tojásfehérjét, nekem a "finoman összedolgozzuk a masszával a kemény habot" rész soha nem sikerül), a krémje pedig ez alapján, szintén hülyebiztos (már ha felverődik a tejszín, ez nekem most csak második nekifutásra sikerült :-/ ), és mindenkinek nagyon ízlett. a mascarponéba kevertem csokit, illetve eperlekvárt, nagyon tuti!
Az ablakok és a virágok Dr. Oetker dekor tollával készültek, a virágok fejét, és az ablakrácsokat előre elkészítettem egy sütőpapíron, keményre szárad, így könnyen belenyomhatjuk a krémbe.

nagy siker volt a gyerekek (és az anyukák :) körében.




A családi ünneplést egy héttel korábban tartottuk, kevesebb SK megoldással... a torta itt is kastély alakú volt:







Borónak kezd kialakult elképzelése lenni arról, mit szeretne (mármint kicsit  konkrétabb, mint hogy csillogós, rózsaszín, hercegnős, nagyon pörgős :), a fő vonal természetesen az előbb felsoroltak tetszőleges keveréke. A nagy kedvenc most a Kis Hableány, ami kicsit furcsa, tekintve, hogy a lányok nem látták még a Disney-mesét, sem képregényben, sem sehogy, mégis - gondolom az ovistársak révén - pontosan tudja, hogy melyik Disney-hercegnő hogy néz ki, milyen ruhája, frizurája van... *

Szóval adva volt, hogy a lányok mostanában gyakran fókamód közlekedtek (értsd: uszonnyal úsztak), és Boró naponta elmondta, mennyire szeretne Arielt. (igazából eredetileg egy villogós  i uszonyú Barbi-sellőre fájdult meg a foga, amit valamelyik ovistársa kapott, de erre elég kategorikus KIZÁRT volt a válasz, így feladta :) Őszintén szólva, kislánykoromban az én nagy kedvencem is a Kis Hableány volt, plusz elég könnyű a csajjal motiválni Borót, amikor nincs nagy kedve úszni menni, szóval beadtam a derekam. Sokáig keresgéltem, mert a Barbie-fazonú babák továbbra sem a kedvenceim, de tény, hogy a hercegnő-vonalon határozottan szebb arcú babák is vannak, mint az igazi Barbi kiélt prosti arca. Gondoltam arra, hogy én varrom meg a vörös hajú farkaslányt, de erre se energiám, se időm nem volt most. Így a Tolly Tots cég babája mellett döntöttem, és igen jó választásnak bizonyult: Boró azóta is hurcolja mindenhova, öltözteti, fésüli (és még bírja), szóval nagy a szerelem.

De persze nem bírtam ki, hogy legalább valami SK ne legyen születésnapra, így varrtam uszonyt Borónak is, meg a babának is. Boró szabásmintája fejből (lényegében egy csőszonyka, alján tüll boltív alakú uszonyrésszel), a babáé innen. Anyaga plüss, egy méterből bőven kijött az egész.







* Tény, hogy mostanában szinte lehetetlen lányos, hercegnős, de NEM Disney-s cuccokat beszerezni, legyen az ruha, szobadekor, kiegészítő, vagy játék, így az erre fogékony nőnemű kisemberekre mindenhonnan ömlik ez a fajta inger-infó - áradat, szóval nehéz kivédeni. Én a Djeco cég termékei között találtam nagyon helyes dolgokat, de tény, hogy jóval drágábbak, mint a kínai-disney vonal cuccai.

0 megjegyzés: