2010. június 5., szombat

Babavarrás spárgás újkrumplival

Tegnap jó kis programunk volt: a lassan két éve szerveződgető babavarrások újabb állomását ismét nálunk szerveztük. Irtó sokan voltunk, 10 felnőtt és 18 gyerek, ha jól számolom, ráadásul az idő is elég vacak volt, így egy rövid időre tudtak csak a teraszra kiszabadulni az aprónépek, ennek ellenére igen jó hangulat uralkodott. Egy új résztvevő, Gabi férje töltötte be a bébiszitter és a szakács szerepét, így mi nyanyák vígan beszélgethettünk, Balu máskor is jöhetne :) A romeltakarítás röpke két óra alatt megvolt, de tényleg megérte, olyan jó ez a társaság, szeretek Velük lenni, beszélgetni, töltekezni így.

Kivételesen alkottam is: egy horgolt csigát HannaDorkának.

Ja, próbáltunk karikás kendőt HannaDorkával, azt hiszem, érdemes egybe beruházni.

A menü a szokásos isteni sütiken kívül Spárgás újkrumpli volt, ami nagyon tuti nyáreleji étek:
újkrumplit megmosod, felkockázod, olajat öntesz alá/rá egy tepsiben, plusz só, bors, fűszerek( provence-i fűszerkeverék, bazsalikom, petrezselyem), be a sütőbe.
Míg puhul, a zöldspárgát megmosod, feldarabolod, majd ráöntöd, végül paradicsomot karikázol rá, és ismét leöntheted fűszeres olajjal. átsütöd, kész, nyami.

1 megjegyzés:

Waldorf manófaktúra írta...

Nahát! Az én Balum megemlítve egy régebbi bejegyezésben! :-)
Mi is nagyon jól éreztük magunkat, sajnálom, hogy ritkán tudunk eljutni ilyen összejövetelekre.
Profilképemen annak a Manócskának az arca van, amit Nálatok készítettem Szilvi segítségével. Luca kapta első születésnapjára. :-)