2013. április 2., kedd

Húsvét

Húsvétra apró meglepetésekkel készültünk a kis és nagy barátoknak: nyuszikekszeket sütöttünk a lányokkal.  nagyon lelkesek voltak, együtt gyúrtuk, nyújtottuk, szaggattuk a tésztát (a nagy kiszúró a Müllerből, a kicsi a Fakopáncsból van), és utána ők díszítették a nyuszikat. a cél a szem-orr felhelyezése volt, nos, volt, ahol megszaladtak a pöttyök a nyulakon :) a tészta amúgy sima, pofonegyszerű linzer, amit nem kellett pihentetni sem, így vacsora után még épp belefértünk az időbe. (ez volt az)

lelkes nyúldíszítés:


az eredmény:

Nyuszihadtest:

Gluténérzékeny kolléganőmnek ki kellett agyalni valami lisztmentes apróságot, fehér csokit megolvasztottam, és a kiszúró formát egy alufóliára nyomva beleöntöttem. éjszakára betettem a hűtőbe, reggelre az eredmény: Míg a barátnők a szokásos évi tojásfestő szeánszon gyönyrű írókázott tojásokat gyártottak, én nyuszikat kötöttem. A mint a Gabo kiadó Kreatív játékok 2-4 éves gyermekeknek c. könyvéből való.
Az ünnep fénypontja: TOJÁSKERESÉS!!!!
 itt látszik az unokatesónak varrt kis tojásgyűjtő tarisznya is, sajnos kép nem készült róla....


És, mivel holnap az oviban is locsolkodás lesz, viszont újabb adag csokitojást nem akartam már venni (ám az oviba kicsit tartottam volna bevinni a kifújt tojásokat:), készítettünk házi marcipántojásokat is. A recept innen, és nagyon tudom ajánlani (és nagyon komolyan venni a kevés folyadékot, mi kicsit tútóttuk:) ! a lányok természetesen ismét roppant lelkesen segítettek (és teszteltek:) 
Mi céklával színeztünk, de még egy csepp ételfestéket is tettünk végül bele, de így sem lett túl erős a szín. Legközelebb sűrűbb céklakivonattal próbálkozunk!

0 megjegyzés: