2011. augusztus 28., vasárnap

ovis zsák

Kicsi nagylányom holnap oviba megy. Döbbenet. Nem gondoltam magamról, de a múlt heti szülői után már nem vagyok biztos benne, hogy könnyek nélkül menni fog ez a hét nekem... 

De egy ovis nagylánynak kell ovis zsák is. Ebben az oviban nem a vállfás verziót favorizálják (szerencsémre, mert cippzárat még sosem varrtam), hanem egy sima nagy szatyorfazont javasoltak, két nagy zsebbel a váltócipőnek. 

Boró jele a katica lesz - mily meglepő :). Együtt felkerekedünk anyagot választani a zsáknak. Az alapot erős, egyszínű anyagból akartam varrni, és a közeli boltban tudtam, hogy lehet kapni munkaruhavásznat/twillt. Volt is, egész jó zöld szín. A zsebeket valami jópofa, mintás, virágos anyagból gondoltam, de akárhány anyagot mutattam, Boró mindig a közeli rózsaszínért visított :-/ 
Míg aztán megtaláltuk a tökéletes, mindkettőnk számára üdvözítő mintát. A varrásban segítségemre volt ez a tutorial, a pántok készítésében pedig ez.

Igazából nagyon büszke vagyok magamra, ez volt az első táskavarrásom. az alját nem így akartam megoldani, de a zsebek miatt nem tudtam "talpat" csinálni neki - majd legközelebb. A jelet körbeszegtem, és a pöttyöket alkoholos filccel rajzoltam rá, majd kézzel varrtam fel a zsákra.

(Ha valakinek a hagyományos vállfás verziót kellene varrnia, a Textilország-nál találtam szíbásmintát hozzá.)

0 megjegyzés: